Αναστασία Γεμενετζή- Μακρή
Ψυχολόγος- MSc Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
Εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Σπούδασα στο τμήμα Ψυχολογίας (MA Psychology) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (University of Edinburgh) και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University College London (UCL) με κατεύθυνση την ψυχική παιδιών και εφήβων (MSc Child and Adolescent Mental Health).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους, συνεργάστηκα με οργανισμούς με επίκεντρο το παιδί, και με δομές στήριξης ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες και διαταραχές. Παράλληλα παρακολούθησα το πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στην παθολογία του λόγου στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ, και  συμμετείχα στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής, όπου ασχολήθηκα με περιστατικά παιδιών και εφήβων με καθυστέρηση ή απουσία λόγου, μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολίες συναισθηματικής φύσεως.

Επιπλέον εργάστηκα σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς στο κομμάτι της ψυχοκοινωνικής στήριξης ευπαθών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και οικογενειών.

Το ενδιαφέρον μου για το πλαίσιο αλληλεπιδράσεων των παιδιών με οδήγησε στην επιλογή της Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, στην οποία εκπαιδεύομαι και βάσει της οποίας εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά.

Σήμερα εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ παράλληλα με τις ατομικές συνεδρίες και τις συνεδρίες με οικογένειες, οργανώνω και συντονίζω βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και γονείς.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου με αριθμό 471348/11767.