Σοφία Αθανασίου- Διαμαντοπούλου
Ψυχολόγος- Απόφοιτος ΑΠΘ
Εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με Εξελικτική- Σχολική κατεύθυνση. 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου αλλά και μετά το πέρας αυτών, προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε ποικίλα πλαίσια και οργανισμούς , όπως το Δημοτικό Βρεφοκομείο “ο Άγιος Στυλιανός” και το Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του ΕΚΕΨΥΕ- ανατολικού τομέα, όπου έχοντας ως επίκεντρο το παιδί με ώθησαν να μετεκπαιδευτώ στην Συστημική- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Η εκπαίδευσή μου ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας διαρκώς διευρύνει την οπτική μου για τις ανθρώπινες σχέσεις και αλληλεπιδράσεις.

Από το Μάρτιο του 2017 εργάζομαι σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, διεθνείς και τοπικές, με επίκεντρο την παιδική προστασία, όπου παρέχω ψυχοκοινωνική στήριξη σε ενήλικες , παιδιά και τις οικογένειες τους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Παράλληλα, διοργανώνω και συντονίζω βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και γονείς.